FC Argeş Piteşti | Stadionul “Nicolae Dobrin”

Stadionul “Nicolae Dobrin”, fost 1 Mai, redenumit după `89, a avut o capacitate de 17.500 de locuri. Arena poartă numele lui Nicolae Dobrin, considerat a fi unul dintre cei mai talentați fotbaliști români din toate timpurile, fost jucător la FC Argeș Pitești. Inaugurat în anul 1964 pe 2 mai, construcţia sa a început în `62, iar acesta a fost renovat în 2000, capacitatea sa iniţială fiind redusă la 15.400 de locuri pe scaune. Pe 25 mai 2008 a fost inaugurată instalația de nocturnă, care este compusă din șase stâlpi, unică în România. Stadionul beneficiază de suprafaţă de joc naturală. Recordul de asistență pe arena din Trivale a fost stabilit în anul 1979, când 28.000 de spectatori s-au înghesuit pentru a vedea meciul dintre FC Argeș și Nottingham Forest din turul II al Cupei Campionilor Europeni. Casă a “vulturilor violeţi”, arena a fost împărţită pentru scurt timp cu formaţia Internaţional Curtea de Argeş Piteşti.

CS Mioveni | Stadionul “Orăşenesc”

Stadionul Orășenesc, cunoscut și ca Stadionul Mioveni sau Stadionul Dacia, este o arenă folosită de echipă de fotbal a clubului sportiv din localitate. Inaugurat în anul 2000, la trei ani distanţă, imediat după promovarea formaţiei în liga secundă, în anul 2003, primăria din localitate a început construcţia unei a doua secţiuni a tribunelor. S-a început cu tribuna oficială care are în partea superioară locuri speciale pentru presă și o cabină pentru asigurarea transmisiei audio-video a meciurilor. În prezent stadionul beneficiază de suprafaţă de joc naturală şi are o capacitate de 8.000 de locuri pe scaune. Instalația de nocturnă a fost inaugurată în luna mai a anului 2007, cu ocazia meciului amical dintre Dacia Mioveni și campionana de atunci a României, Dinamo București. Primul meci în Liga I al CS Dacia Mioveni s-a disputat pe 28 iulie 2007 împotriva celor de la Rapid Bucureşti. În complexul sportiv se mai află o clădire care adăpostește toate utilitățile necesare unui stadion de fotbal: vestiare, dușuri, saună, cabinet medical şi minihotel.

AFC Chindia Târgovişte | Stadionul “Eugen Popescu”

Stadionul „Eugen Popescu” este principala arenă sportivă din județul Dâmbovița. Acesta se află în orașul Târgoviște, la doar câteva sute de metri de Turnul Chindiei. Cu o capacitate de aproximativ 8.400 de locuri, toate pe scaune, stadionul “Eugen Popescu” găzduiește meciurile de fotbal ale echipei Chindia Târgoviște, dar și numeroase întreceri de atletism la nivel județean. Stadionul a fost reconstruit în perioada iulie 2019 – mai 2023 și inaugurat pe 19 mai 2023 cu partida de liga I dintre Chindia Târgoviște și FC Voluntari. Are în dotare o instalație de nocturnă cu tehnologie led (1.800 lucși), tribune acoperite, gazon natural cu instalație de degivrare, acces prin turnicheți, supraveghere video și 2 tabele multimedia. Stadionul dispune de o parcare proprie cu 350 de locuri

CS Tunari | Stadionul “Comunal”

Construit la începutul anilor 1990, stadionul din Tunari face parte dintr-un complex polisportiv. Acesta are o capacitate de 1700 de locuri pe scaune şi a fost renovat în 2004, în 2017, 2018 şi 2023, ultima dată pentru extindere şi pentru a îndeplini cerinţele impuse de liga secundă, eşalon în care va evolua echipa din localitate în stagiunea 2023-2024. Pe lângă îmbunătăţirile aduse tribunelor, spaţiilor tehnice şi suprafeţei de joc, arena din Tunari găzduieşte şi un mini-hotel, în care se regăsesc facilităţi şi dotări necesare desfăşurării activităţii în eşalonul al doilea al fotbalului românesc. Stadionul nu are noctură.

CS Concordia Chiajna | Stadionul “Concordia”

Renovat în 2005 şi 2011, stadionul “Concordia” este casa echipei cu acelaşi nume din comuna Chiajna. Arena dispune de 5123 de locuri pe scaune, toate acoperite. Stadionul din Chiajna este dotat cu instalaţie de noctură de 1400 de lucşi, are suprafaţă de joc sintetică şi este destinat doar jocurilor de fotbal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here