Monday, October 2, 2023

Trei candidaturi pentru Euro 2028 şi 2032. Când vor fi anunţate câştigătoarele şi când revine Cupa Mondială în Europa

Date:

UEFA a anunțat că a primit trei dosare de candidatură pentru găzduirea Campionatului European din 2028 şi Euro 2032. Pentru organizarea Campionatului European din 2028 şi-au anunţat intenţia de găzduire Anglia, Irlanda de Nord, Irlanda, Scoţia şi Ţara Galilor. O candidatură comună, care poate aduce în premieră 5 echipe împreună şi totodată calificate din oficiu pentru organizarea turneului final european.

Turcia a depus un dosar de candidatură pentru ediţia din 2028 sau pentru cea din 2032 a turneului final continental, iar Italia a depus un dosar pentru Euro 2032. Gazdele celor două turnee vor fi anunţate în toamna anului următor.

Potrivit The Times, Marea Britanie și Irlanda sunt sigure de organizarea EURO 2028, întrucât nicio altă țară nu a anunțat depunerea candidaturii. UEFA va închide acest proces în următoarele 48 de ore.

Federațiile din Anglia, Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord și Irlanda au abandonat planul de a depune o candidatură pentru organizarea Cupei Mondiale din 2030 și s-au concentrat pe Campionatul European din 2028, în timp ce mari şanse pentru Mondialul din 2030 îl au tot două ţări europene, Spania şi Portugalia.

Privitor la Campionatul European din 2028, UEFA ar putea crește numărul de echipe participante de la 24 la EURO 2024 din Germania, la 32 de echipe pentru turneul final european următor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Cele mai rapide goluri din ultimele 10 sezoane ale primei ligi din România

Sfârșitul de săptămână aduce un număr nou al Buletinului...

Scurtă istorie a fotbalului din Republica Moldova

Primul campionat de fotbal al Republicii Moldova a fost...

Stadioanele din Liga a II-a, în stagiunea 2023-2024

FC Argeş Piteşti | Stadionul "Nicolae Dobrin" Stadionul "Nicolae Dobrin",...