Saturday, September 23, 2023

VIDEO. Cupa Mondială | Curiozităţi. Jucătorul care a participat de trei ori la CM, cu trei echipe diferite

Date:

Dejan Stankovici este singurul fotbalist care a reprezentat trei echipe diferite la un turneul final mondial! Stankovic și-a făcut debutul internațional pentru Iugoslavia împotriva Coreei de Sud, pe 22 aprilie 1998, marcând două goluri în victoria obţinută cu scorul de 3 la 1. Dejan a jucat la Campionatul Mondial din 1998 și la Euro 2000 pentru echipa națională a Iugoslaviei, devenind titular incontestabil.
Echipa iugoslavă a fost redenumită Serbia și Muntenegru până la începerea calificărilor la Campionatul Mondial din 2006, iar Stankovic a început ca titular în toate meciurile, cu excepția ultimului din cauza unei accidentări. La Campionatul Mondial din 2006, a primit tricoul cu numărul 10, iar Savo Milošević a fost căpitanul noii echipe a Serbiei și Muntenegru la primul ei Campionat Mondial, dar nu a reușit să se califice mai departe după ce a pierdut toate meciurile din grupă cu Coasta de Fildeș, Argentina și Olanda. După ce Milošević s-a retras, mijlocașul a preluat banderola de căpitan al echipei naționale de fotbal a Serbiei, după destrămarea Serbiei și Muntenegrului.
În calificările pentru Campionatul Mondial din 2010, Stanković a fost căpitanul echipei și a lipsit în doar două partide ale Serbiei. Echipa s-a calificat pentru prima dată la turneul final ca țară independentă. El a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în victoria la limită, scor 1 la 0, cu favorita grupei, Germania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Cele mai rapide goluri din ultimele 10 sezoane ale primei ligi din România

Sfârșitul de săptămână aduce un număr nou al Buletinului...

Scurtă istorie a fotbalului din Republica Moldova

Primul campionat de fotbal al Republicii Moldova a fost...

Stadioanele din Liga a II-a, în stagiunea 2023-2024

FC Argeş Piteşti | Stadionul "Nicolae Dobrin" Stadionul "Nicolae Dobrin",...